tisdag 26 augusti 2014

Gotland

Ganska länge har jag haft Gotland som ett drömresmål och i år blev det äntligen av och man kan väl säga att det var maj cöp of tea. Så mycket fina ställen och så mycket att se och göra att jag blev alldeles nipprig. Inspirationen är just nu på topp. Jag hade lusläst bloggar, scannat av internet och diverse tidningar för att hitta alla smultronställen på öa och man kan väl säga så här att det var en ganska gedigen lista som jag hade med mig när vi åkte över med båten. Så först norpade jag en karta och sen spenderade vi kvällen på Stenkyrka mejeri med att märka ut alla ställen och göra upp dagsrutter.


Först när vi vaknade var det lite ruggigt ute och vinden tog i utanför fönstret. Men vi satte oss i bilen och körde norrut och ganska snart hade det klarnat upp och när vi kom fram till blå lagunen så rotade vi fram badkläderna som låg längst in längst bort och hoppade i det ljumna vattnet.Vi tog färjan över till Fårö och käkade lunch på Lauters , efter det begav vi oss mot nattens härbärge som var en gammal mack! Ja ord är nästan överflödiga och tycka vad man vill kanske men jag gillart! De hade även 2 restauranger och ett fik. Så inte heller där gick det någon nöd på oss.


När vi vaknade nästa morgon drog vi vidare mot nästa natts boende, men det kräver nästan ett inlägg för sig. Vi hade väldigt höga förväntningar och tja man kan väl säga att de uppfyllde dem i ett nafs. Men även denna dagen var vi ju tvungna att äta lunch och den intog vi på Kalkladan i Bungenäs. Inte heller här blev vi besvikna.Där fanns ju får, det gör ju vilken Tösabit som helst överlycklig! -Mammen! [Lammen, vi har lite att jobba på där vem som är pappor, mammor och barn i djurriket]
De sista dagarna spenderades i Visby med shopping och återigen god mat. Vi gjorde även en utflykt till  Ladan i Hemse och Leva kungslador som även detta var ett super mysigt ställe med bla café, gårdsbutik och skogslekpark till barnen.  Vi hann med med en massa andra saker också men om ni inte somnat redan så skulle ni nog göra det om jag fortsatt med mitt tjat om fantastiska Gotland. Vädergudarna var med oss hela veckan och vi klarade oss undan med ett par regnstänk på rutan. Men hösten ligger i luften det känns och jag gillar det, denna hösten är ju verkligen nystart för oss med jobb och förskola. Men först suga ut det sista av den här karamellen! [emma.h]


foto: [emma.h]


1 kommentar:

  1. Härligt Emma. Har själv aldrig besökt Gotland hittills i mitt liv och kan tänka mig jag skulle vara precis som du-"alldelles nipprig" :) Ser ut- och låter som ni fick en fin vecka!
    Nu fick jag ju iaf några ställen att fylla min måste-besöka-på-Gotland-lista med ;)

    SvaraRadera